NEŠTO RAZMIŠLJAM ...

"... Osećam da do sad sve je bilo šala
moga srca vrela,
da još nikom nisam svoju ljubav dala
koliko bih mogla i koliko htela.

Da ima u meni cela nežna plima
reči nerečeni',
da bih srce mogla poklanjati svima
i da ipak mnogo ostane ga meni."

Desanka Maksimović

Plavuša i laptop

razmisljanka | 18 Novembar, 2011 20:29

KADA ŽIVITE S PLAVUŠOM, NIKADA NE OSTAVLJAJTE SVOJ LAPTOP U KUPATILU!

 

Ne čekaj

razmisljanka | 18 Novembar, 2011 10:26

Mnogi provedu život čekajući. Čekajući nešto, znano il' neznano, što će ih učiniti srećnim i zadovoljnim, potvrđujući reči premudrog Andrića:  

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, a jos čudnije kako nam često baš to malo nedostaje..."

Koliko puta čujem "Još samo da ovo, još samo da ono...". Sami sebe uveravamo da će nam život biti bolji kada završimo školu, kada se zaposlimo, kada se venčamo, dobijemo dete, pa još jedno dete.

Zatim smo isfrustrirani kada vidimo da su deca mala i zahtevna. Samo da prohoda, samo da nauči na nošu, samo da krene u vrtić, školu... Mislimo da ćemo biti zadovoljniji kada još malo odraste.

Posle smo isfrustrirani činjenicom da imamo tinejdžere sa kojima treba da živimo. Sigurno ćemo biti srećniji kada ih ta faza prođe.

Govorimo sebi da će nam život biti potpuniji kada naš supružnik postane bolje organizovan, kada kupimo novi auto, kada budemo u mogućnosti da odemo na lepo putovanje, kada opremimo stan, kada dobijemo na lotou...

Jedina istina je da nema boljeg trenutka za sreću od ovog sadašnjeg. Ako ne sada, kada? Život će uvek biti ispunjen izazovima. Bolje je to prihvatiti i odlučiti da i pored toga budemo srećni.

Duže vreme nam se može činiti da pravi život tek treba da počne. Ali, uvek se nađe neka prepreka na putu, iskušenje kroz koje treba proći, posao koji treba dovršiti, vreme koje treba posvetiti nečemu, računi koje treba platiti. Tek kada sve to rešimo, možemo započeti život.

Suština je da su baš te prepreke bile život.

Ne postoji nikakav put do sreće. Sreća jeste put. Zato treba uživati u svakom trenutku svog života. 

Prestani da čekaš dok ne završiš školu, dok ne izgubiš 10kg, dok ne dobiješ 10kg, dok se ne zaposliš, dok se ne udaš/oženiš, dok ne otplatiš kredit, dok ne kupiš novi auto, dok ne dobiješ decu, dok ne odeš u penziju, dok ti deca ne odu iz kuće, do proleća, do leta, do jeseni, do zime, do iduće godine, dok ne umreš... pre nego što odlučiš da budeš srećan.

Sreća je putovanje, a ne odredište. Nema boljeg vremena za sreću od sadašnjeg. Živi i uživaj u svakom trenutku.

Ne čekaj! Čekajući prođu godine i godine, a i kad dočekamo to nešto, ne osetimo očekivanu sreću, ili nam više i nije do toga, ili smislimo nešto novo što čekamo. A, boga mi, neki i ne dočekaju.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb