NEŠTO RAZMIŠLJAM ...

"... Osećam da do sad sve je bilo šala
moga srca vrela,
da još nikom nisam svoju ljubav dala
koliko bih mogla i koliko htela.

Da ima u meni cela nežna plima
reči nerečeni',
da bih srce mogla poklanjati svima
i da ipak mnogo ostane ga meni."

Desanka Maksimović

Snalažljiva bakica

razmisljanka | 04 Novembar, 2011 19:01

Jednog dana jedna stara gospođa pojavila se u Banci Kanade sa torbom prepunom novca. Insistirala je da razgovara sa direktorom banke, tvrdeći da želi da otvori račun u toj banci.

Nakon brojnih diskusija, jedan od zaposlenih je odvede u kancelariju direktora. Na pitanje koliko novca želi da položi na račun, starica je odgovorila: 165 000 $, stavljajući torbu s novcem na sto.

Zaintrigiran, direktor je upita kako je uspela da uštedi tako mnogo novca. Starica mu reče: "Opklade." Iznenađen, on je upita: "Kakve opklade?" Starica reče: "Na primer, kladim se da su vaši testisi kvadratnog oblika."

Direktor se nasmeja i reče da je nemoguće zaraditi toliki novac pomoću takvih opklada. Tad mu starica reče: "Želite li da se opkladite da ću pobediti?". Direktor odgovori: "Naravno! Kladim se u 25 000$ da moji testisi nisu kvadratnog oblika."

Starica reče: "U redu. Ali, obzirom na veliku sumu novca, doći ću sutra ujutro sa svojim advokatom, ako vi nemate ništa protiv." Direktor se složi.

Te noći direktor je bio jako zabrinut za ishod opklade. Dugo je stajao pred ogledalom izučavajući vlastite testise, okrećući ih na sve strane kako bi se uverio da nisu kvadratasti. Bez sumnje nisu bili.

Narednog dana, tačno u deset sati, starica ponovo dođe do direktora, ovog puta sa advokatom kao svedokom. Direktor je potvrdio da opklada vredi.

Starica ga zamoli da skine pantalone, kako bi mogli videti... Direktor pristade i skinu se, a starica priđe i upita sme li ih dodirnuti.

"Naravno", odgovori direktor. Uzevši u obzir količinu novca, ona ima pravo da lično prekontroliše, pomislio je.

Starica ih sa osmehom uze u ruke...

Direktor primeti da se advokat približava zidu i počinje da udara glavom u zid. Upita staricu zašto ovaj to radi.

A ona reče: "Verovatno zato što sam se jutros s njim opkladila u 100 000$ da ću oko deset sati držati u rukama testise direktora Banke Kanade."

   

    

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb