NEŠTO RAZMIŠLJAM ...

"... Osećam da do sad sve je bilo šala
moga srca vrela,
da još nikom nisam svoju ljubav dala
koliko bih mogla i koliko htela.

Da ima u meni cela nežna plima
reči nerečeni',
da bih srce mogla poklanjati svima
i da ipak mnogo ostane ga meni."

Desanka Maksimović

Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27 Avgust, 2011 17:05

 Što da se lažemo?! Nama je jedini cilj u životu da se udamo.

Koliko se samo trudimo oko muškaraca! Sve što radimo, radimo da njima skrenemo pažnju i da im se dopadnemo. Naravno da to nikada ne bismo priznale, ni sebi ni drugima. Uvek ćemo reći da se mi tako bolje osećamo, da upravo tako hoćemo.

To počinje još u vrtiću, dok nam mama, još sanjivima, raščešljava kosicu, pravi kikice, vezuje gumicom za tegle, stavlja mašnice, a ono boli do suza. U sred zime nosimo suknjice i haljinice, bodi majice, cipelice. Sve da bismo bile lepe i popularne. A oni, dođu raščupani i krmeljivi i još nas čupaju za te iste kikice. Kasnije, kroz školovanje, isto. Mi se sve više trudimo, oni nas sve više maltretiraju. Više ih zanima da razmenjuju sličice, nego da primete koliko smo se trudile da im se dopadnemo.

A tek horor kad odrastemo! Kojim mučenjima se izlažemo samo da GA upecamo. Dobrovoljno trpimo bolne tretmane, izgladnjujemo se, trošimo prava mala bogatstva na garderobu, lomimo noge na štiklama, stavljamo implante gde god mogu da se stave, odričemo se silnih zadovoljstava.

A oni - opušteno! Uživaju u životu. Ne brinu ni jednu brigu, koja je za nas od životne važnosti. Ne brinu da l' su zarasli, raščupani, ugojeni, neobrijani. Gledaju fudbal, piju pivo, nose jedne farmerke nedelju dana, čačkaju nos na semaforu, srču kad jedu supu ... Ponosno šetaju svoje dlakave noge, ne brinu da li im je isflekana majica.

Sve mi to, sirote, vidimo, ali, ostati neudata?!? Neee! Bolje raspuštenica, nego usedelica. Tako je majka savetovala moju drugaricu. Svi su oni isti, zato nemaš šta da biraš. Udaj se za prvog koji pristane, posle ćemo mi njega dovesti u red.

Kad odluče da se ožene, ti gadovi se pritaje jedno vreme i rade sve ono što očekujemo od njih. Svaku laž koju nam serviraju, čak i neulepšanu, mi progutamo još u vazduhu. Samo da se udam, samo da se udam! Ne mogu više da trpim pitanja i značajne poglede rodbine i komšiluka. Da slušam potuljeni šapat kad prođem, a u ušima mi odzvanja "usedelica, usedelica...".

I, kad konačno ostvarimo taj cilj, šta dobijemo?

Dobijemo biće koje po ceo dan pilji u televizor, čita novine, razbacuje stvari po kući, spava po celo popodne, obožava svoj automobil, padne u krevet kad mu procuri nos, uveče izlazi s drugovima u kladionicu, ne voli operu i da ne nabrajam... Od žene očekuje da besprekorno brine o kući, deci, da uvek sprema maštovita jela (koja nikad ne mogu biti kao mamina), da plaća račune, da svekrvu zove "mama", da ume da obavlja sitne popravke, da ćuti dok ne dobije reč, da ga ne bruka pred rodbinom, da uvek bude raspoložena i spremna na bračne dužnosti i da ne nabrajam...

Zašto, zašto ta nepravda?! Zašto oni da biraju, a mi da čekamo da budemo izabrane? Zašto se i priroda poigrala s nama, da oni ponosno stoje i piške gde ima padne na pamet, a mi moramo da čučimo k'o kokoške?

 

Komentari

Re: Muškarci, ti gadovi

sanjarenja56 | 27/08/2011, 18:49

Izgleda da nisam kompetentna za komentar, jer sam se savršeno slagala sa svekrvom 22 godine, bolje nego s mužem. Mogu samo da te utešim, priroda se postara da ovo poslednje izjednači u nekim godinama, pa i oni čuče. Je li ti sada lakše? :)))

Re: Muškarci, ti gadovi

parnas | 27/08/2011, 19:04

Ni ja bas nisam kompetentna (zbog godina :)) ali, 'ajd..
Mislim da je u 'nama' problem, upravo sto previse paznje posvecujemo svemu tome. Na kraju krajeva, izgled je ono sto privuce, a unutrasnjost ono sto zadrzava :)

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 19:37

razmisljanka

Sanjarenja, ovo nije priča o meni. Kod mene je upravo sve suprotno, što mi i omogućava da se šalim na tu temu. Šta više, muž i deca su mi davali sugestije.
Rekla sam ti, svi postovi su dosta ozbiljni. Možda ovo nije tema na koju su neki spremni da se šale.

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 19:40

razmisljanka

Parnas, pošto je ovo šala, mogu da ti kažem šta ozbiljno mislim o tome. Muškarci se možda okrenu za atraktivnom devojkom/ženom, ali vole i cene neke sasvim druge vrednosti. I uopšte nisu gadovi. Pozdrav!

Re: Muškarci, ti gadovi

mimche | 27/08/2011, 19:57

A baš zato ih toliko volimo ...
Ja posle cele priče sve što mogu da uradim jeste da se osmehnem . I da se nadam da ću jednog dana da se skućim sa jednim takvim, pa da posle ovakvog posta mogu da kažem, ali sa ponosom : takav je i moj muž ! :)

Re: Muškarci, ti gadovi

Jovan s.s. | 27/08/2011, 20:18

...hrabro napisano i naslovljeno...

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 20:24

razmisljanka

Mimche, diže se prašina oko moje šaljive priče. A sve što treba je upravo ono što si ti uradila - osmehnuti se. Sva je mudrost naći osobu koja tebe prihvata takvu kakva si i koju ti prihvataš takvu kakva je. Sa svim vrlinama i manama, sa raščupanom kosom i flekama na majici. Zato ja ne ustajem pre muža, da me ne bi video neumivenu i nenašminkanu. Cmokić! :-)

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 20:28

razmisljanka

Jovane, pa sam naslov treba da ukaže da je u pitanju zezanje. Mislila sam da se to vidi iz aviona, kad doživeh čitavu negativnu analizu.
Vi, muškarci, ste sjajni takvi kakvi ste. A ko ima problema sa vama, njegov je problem. Pozdrav!

Re: Muškarci, ti gadovi

Jovan s.s. | 27/08/2011, 20:36

..ma bravo za Vas...nije da bi il da nas,muškarce branim to je sve tako a još ovako lepo naslovljeno,kako rekoste i jeste šaljivo pa ko voli nek izvoli a ko ne...nek rešava svoj problem...lepa zeza u kojoj ima istine,volim...Veliki pozdrav...

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 21:00

razmisljanka

*jovan s.s.
:-)))

Re: Muškarci, ti gadovi

excentricniluda | 27/08/2011, 23:09

Oni su samo mali misooovi.....

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 27/08/2011, 23:35

razmisljanka

*excentricniluda
Ima gi razni', al' su naši...
Pozdrav! :-)

Re: Muškarci, ti gadovi

suky | 27/08/2011, 23:57

suky

:)))))

Re: Muškarci, ti gadovi

razmisljanka | 28/08/2011, 00:06

razmisljanka

*suky
Care! :-))

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb