NEŠTO RAZMIŠLJAM ...

"... Osećam da do sad sve je bilo šala
moga srca vrela,
da još nikom nisam svoju ljubav dala
koliko bih mogla i koliko htela.

Da ima u meni cela nežna plima
reči nerečeni',
da bih srce mogla poklanjati svima
i da ipak mnogo ostane ga meni."

Desanka Maksimović

Korisno - beskorisno

razmisljanka | 15 Januar, 2012 19:33

Dobila sam ove korisne savete, ali ni jedan nisam primenila. Ako neko jeste, nije loše da znamo da li su stvarno korisni, ili su beskorisni.

1.  AKO VAS NEKO PRISILJAVA DA PODIGNETE NOVAC NA BANKOMATU

Unesite svoj PIN naopako. Znači, ako je 1234, unesite 4321. Bankomat će vam dati novac, ali će automatski prepoznati kao poziv za pomoć i alarmiraće policiju. Ta opcija postoji na svim bankomatima.

2.    KAKO BILO GDE U SVETU POZVATI HITNU POMOĆ - POLICIJU

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko se nađete van signala vaše mreže, a u pitanje je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mestu gde se nalazite. Potom ćete na displeju videti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite. Zanimljivo je da broj 112 možete birati čak i kada je tastatura na vašem mobilnom telefonu zaključana.

3.    KLJUČEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTOMOBILA OSTALI ZAKLJUČANI U KOLIMA

Ako slučajno zaključate automobil sa ključem unutra, a rezervni ključ je kod kuće, treba uraditi sledeće: pozovite s vašeg mobilnog telefona nekoga ko je kod kuće na njegov/njen mobilni telefon. Vaš mobilni telefon držite tridesetak centimetara od vrata vašeg automobila. Osoba u kući treba da drži ključ u ruci blizu mobilnog telefona, sa pritisnutim dugmetom za otključavanje. Auto će se otvoriti, bez obzira na udaljenost. Važno je samo pozvati na mobilni osobu kod koje je rezervni ključ.

4.    SKRIVENA REZERVA U BATERIJI MOBILNOG TELEFONA

Zamislite da je baterija vašeg mobilnog pri kraju, potreban vam je telefon, a nemate punjač kod sebe. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte

*3370# i vaš telefon će imati 50% dopunjenu bateriju.

Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tokom sledećeg punjenja baterije.

5.    KAKO DA ONEMOGUĆITE KORIŠĆENJE VAŠEG MOBILNOG AKO GA NEKO UKRADE

Morate znati serijski broj vašeg telefona. Da biste saznali taj broj, ukucajte

*#06#   i na displeju će se pojaviti broj od 15 cifara.

Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj i operater će blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskorisan, čak i ako se stavi druga SIM kartica. Iako verovatno nećete dobiti nazad svoj telefon, ber ćete znati da je neupotrebljiv.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb